Училище за здраве – за деца, ученици и учители

Училище за здраве – за деца, ученици и учители

Училище за здраве – за деца, ученици и учители

Под патронажа на проф. Николай Петров, министър на здравеопазването.

Какво включва таксата?: Настаняване в хотел; закуска, междинна закуска, обяд и вечеря; всички мероприятия по време на събитието (лекции, игри, забавления, спортни прояви, печатни материали и др.)

Заплащане: не по-късно от 27 август 2017 г.

Банкова сметка:

Централна кооперативна банка                                                                                                         Клон Възраждане

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG86CECB979010G5117400

Титуляр: БАСОРД (БСПЗСЗ)

Организатор: Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД)

Контакти: Доц. д-р Светослав Ханджиев, Ръководител на Училището (0888 566 420, svhandjiev@gmail.com)

От 1 до 6 септември в Албена ще се проведе за пети път „Училище за здраве – за деца, родители и учители”. Мероприятието е организирано от Българското сдружение за изучаване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания.

От 2013, 2014 и 2015г. през „Училището за здраве – за деца, родители и учители” преминаха 360 родители с децата си от 6 до 9 годишна възраст, сега за четвърти път се осъществява тази инициатива, която намери широк благоприятен международен отзвук на проведените в последно време международни научни форуми в Лисабон, Букурещ, София, Прага, Ванкувър и др.

За 6 дни родители с децата си и учители ще преминат обучение за принципите на здравословния начин на живот – балансирано хранене, съчетано с физическа активност. На всички участници в това „Училище за здраве – за деца, родители и учители” ще бъдат извършени най-модерни антропометрични измервания, касаещи индекса на телесна маса, мастната маса и риска от сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет тип II. Очаквайте интересни лекции за детското здраве от водещи български специалисти!

Деца, родители и учители ще консумират сутрин, обед и вечер здравословна храна, включваща разнообразие от плодове и зеленчуци, млечни продукти и други полезни храни. Денят им ще започва със сутрешна гимнастика на плажа, разбира се, плуване в морето и басейна и приятни разходки.